Dit tøj kan genanvendes!//Your clothes can be recycled!

Vi har som nævnt i et tidligere indlæg omkring bæredygtighed på TEKO i øjeblikket, og synes jeg ville dele denne information med jer, da den er vigtig og relevant for alle, da alle kan være med til at gøre en forskel.

Sagen er den, at dit tøj kan genanvendes! Jeg tænker IKKE gennem Røde Kors o.lign. organisationer, men at det kan laves om til nyt tøj, papir, klude, isolering, garn.. whatever. (:

Vi havde i denne uge besøg af en medarbejder fra Jack&Jones, som beskæftiger sig med bæredygtighed hver dag. De sidder et team, som arbejder på, at gøre en forskel for miljøet og ikke mindst de mennesker, der producerer deres tøj. Det var et utroligt spændende foredrag, vi hørte, men også utrolig relevant – for alle. Det er sådan, at der hvert år bliver smidt ca. 51 millioner tons tøj væk globalt. Jack&Jones samarbejder med det tyske firma I:CO om at genanvende tøj, dvs. Jack&Jones hjælper med at samle ind og I:CO sorterer. De samler gerne alt dit tøj ind uanset mærke.
Se i:co’s video om konceptet her.

Hvordan du gør det: Du tager simpelthen bare det tøj, som du gerne vil af med, med ned i din lokale jack&jones butik, hvor der står en boks, som du kan aflevere det i. Så skulle man endda få 50 kr. til at shoppe deres Low Impact Denim jeans (til drenge selvfølgelig), som er jeans, der har været mindre skadelige for miljøet at producere, dvs. der er brugt langt mindre vand og energi i produktionen og endda brugt recycled denim. Man kan også aflevere det i nogle Name It butikker, i hvert fald i Herning. Du kan se, hvor du kan aflevere det på I:CO’s hjemmeside lige over menulinjen, hvor du kan søge på land og postnummer (:
– Læs mere om Low Impact Denim her.

 

As mentioned we have this project about sustainability at TEKO these days and I thought I would share this important information with you.

The fact is that your clothes can be recycled! It can be turned into new clothes, paper, cloths, insulation,  yarns.. whatever. (:

We had a lecture with a person from Jack&Jones who told us about their collaboration with the German company I:CO and the fact that hundreds of pounds of clothing are thrown away each year.

So what do you do? Well, I’m not sure if Jack&Jones have gone worldwide with this project yet, but this is what I’ve read here: “The JACK & JONES and I:CO collaboration is currently in place in stores across Denmark and Sweden, with plans to launch the concept across global stores during spring 2013.”

You can use the I:CO STOREFINDER tool just above the menu on their website to search for country and zip code. To see I:CO’s video click here. Here you see how you can easily bring your clothes to a store that collaborates with I:CO and put your clothes in their boxes. In Jack&Jones you get rewarded with a discount on their Low Denim Jeans, which have been less harmful on the environment to make and which also contains recycled denim. Learn more about these here. (:

One thought on “Dit tøj kan genanvendes!//Your clothes can be recycled!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *