Lately in school – design, construction and sewing


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/onacreativenote.com/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Hej igen! Der har været stille herinde den sidste uges tid, og det skyldes simpelthen, at jeg har haft ufatteligt travlt med skolen og diverse projekter, og derfor har været nødt til at prioritere min tid. Det er mit sidste semester på AK i Fashion Design, så der er godt med run på. Man keder sig i hvert fald ikke.. :)

Jeg tænkte, at jeg lige ville vise jer lidt af det, som jeg har lavet i skolen de sidste par uger. Vi har bl.a. haft disse to projekter oven i hinanden, hvor det ene har været et designprojekt, mens det andet har været et konstruktions/syprojekt.

 

Hi again! It’s been a bit quiet in here because I’ve been super busy in school. It’s my last semester so there is tons of work to be done.. I won’t get bored, that’s for sure. 

I thought I could show you guys what I’ve been doing the last couple of weeks in this post. We’ve got two projects; a design project and a construction/sewing project. Hope you’ll like it. :)

Design projekt på TEKO

Designprojektet tog udgangspunkt i brugerdreven design, hvilket vil sige, at brugeren var i fokus. Jeg har været ude at interviewe ekspedienter samt min lillebror, da min målgruppe var unge drenge i alderen 15-19 år. Det er en lidt anderledes måde at designe på, end vi har været vant til tidligere på studiet, hvor man har brugt inspirationskilder og diverse idégenereringsmetoder, men her handlede det simpelthen om at lytte til brugeren. Ud fra, hvad brugeren fortalte mig, har jeg lavet 2 image boards; en målgruppeplanche (illustrerer målgruppens værdier og livsstil) og resultatplanche (der afspejler resultatet af mine undersøgelser). Dernæst har jeg udarbejdet et farvekort og designet en herretøjskollektion på 10 outfits, samt udvalgt to looks og farvelagt dem som modetegninger. :)

 

The design project was based on user-driven design which means that the user was is focus. I’ve been interviewing some salesmen in stores and also my younger brother since my target group was 15-19 year-old boys. It was a different way of designing since we usually use inspiration and design methods, but this time it was about listening to the user of the clothes. From what I was told in the interviews I created two image boards; one that illustrated the target group and one that illustrated my results. Afterwords I made a colourcard and designed a men’s wear collection with 10 outfits where I draw and coloured two of them as fashion illustration sketches. 

Konstruktion og sy projekt på TEKO

Konstruktions/syprojektet gik ud på, at vi designede en buks til os selv, som vi så skulle konstruere og modeludvikle på ud fra en grundform. Derefter skulle vi sy den op i det ønskede materiale. Dette har klart været det mest tidskrævende projekt. Jeg brugte det meste af min weekend og mandag-tirsdag fra morgen til aften, så der har ikke været meget tid tilovers. Desværre.. Det er hårdt at være designstuderende.

Nu har jeg lige en weekend, hvor jeg har helt fri, og hvor jeg vil poste lidt mere her på bloggen, og så er I nok nødt til at bære  lidt over med mig igen, for vi starter på kjoleprojekt på mandag, hvor vi igen skal køre to projekter oveni hinanden. Vi ses! :)

 

The construction/sewing project was a project where we designed a pair of pants for ourselves that we should construct and develop from a master pattern. Afterwords we sewed the pants in the fabric that we wanted for them. It has taken a looot of time. I spend almost my entire weekend and monday-tuesday from morning to evening, so I haven’t had much time left. Unfortunately.. It’s hard being a design student.

Now I’ve got an entire weekend off and I have time to post a little more in here. From monday it might be a bit hectic again since we’re starting the next project about dresses, where we also have two projects at the same time. See ya! :)

RelatedPost

3 thoughts on “Lately in school – design, construction and sewing


 1. Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/onacreativenote.com/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524
  Domenic Bartlett-Roylance says:

  Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/onacreativenote.com/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

  love it so much!
  xx Domenic

  stylehuntingclub.com


 2. Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/onacreativenote.com/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524
  Sam says:

  Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/onacreativenote.com/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

  Your education seems so much fun and it is so nice to hear you talk about it! It’s nice to see all those phases of the process. I’m studying architecture right now, it’s fun to see similarities as well as differences.

  xoxo, Sam
  http://www.justsammthing.com


  1. Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/onacreativenote.com/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524
   fashionablecreativity says:

   Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/onacreativenote.com/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

   Hi Sam. It sure is fun but it’s also a LOT of work, which I can only imagine yours is too. ;)
   It sounds exciting, I would love to check out some of your work if you’ve blogged about it?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *